Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού 2015

Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού 2015
«ΠΑΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΕΛΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

#BeActive

         Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 28 χωρών μελών της Ε.Ε. και 3 χωρών εκτός Ε.Ε.

          Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. 
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν δράσεις υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α., του ΥΠ.Π.Ε.Θ, της ΠΕΔΙΕΚ ΗΠΕΙΡΟΥ και της Δ/θμιας Εκπ/σης και με αθλητικούς συλλόγους. Για την διεκπεραίωση της δράσης στα Ιωάννινα, υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν ο Σπύρος Ντάνης και η Χαρά Δούκα, καθηγητές φυσικής αγωγής. 
Το θέμα της αθλητικής δραστηριότητας ήταν «Παλεύω για την υγεία», η διαχρονική αξία της άθλησης (και της μουσικής) μέσα από το άθλημα της πάλης και η συμβολή στην αρμονική ανάπτυξη του πολίτη. 
        Οι μαθητές του μουσικού σχολείου παρουσίασαν σε ομάδες εργασίας μουσικά κομμάτια, ασκήσεις πάλης με μουσική και ρυθμό και βιωματικά παιχνίδια με θέμα τη πάλη. Την ευθύνη του προγράμματος την είχε η Χαρά Δούκα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου

      Στην κεντρική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, η δράση περιελάμβανε θεωρητική προσέγγιση της ιστορίας του αθλητισμού και της πάλης, έκθεση με παραστάσεις αθλητικού περιεχομένου από την αρχαιότητα (στη ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου), βιωματική προσέγγιση και επίδειξη από αθλητές της πάλης (μαθητές δημοτικού και πρωταθλητές Ελλάδας) της Αθλητικής Ένωσης Σελλών όλων των ηλικιών. Υπεύθυνος της ομάδας ήταν ο Σπύρος Ντάνης Κ.Φ.Α. Δ/Εκπ/σης. Σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα για χρήση κατά τις αθλητικές δραστηριότητες τους.

     Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και παρουσίασαν ένα μοναδικό σύνολο από μουσική-κίνηση-ασκήσεις και τεχνικές υψηλού επιπέδου από του αθλητές της πάλης. Επίσης στους καθηγητές φυσικής αγωγής υπεύθυνοι της δράσης, στη δ/ντρια του μουσικού σχολείου κ. Κασσαγιάννη Μαριγούλα για τη συνεργασία και στους καθηγητές του σχολείου.

     Τίμησαν με την παρουσία τους: ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Αγγελική Φωτεινού, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ντούρος Ιωάννης και ο προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Ανδρέας Δήμου.
ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ*kostasdimitrios.blogspot.gr * Admin>>>KiFOKERiS . Από το Blogger.
users online